Κωδικός Εργασίας: FD0330
Τρόφιμα
Παρασκευή, 24 Μαίου 2013, 14:00 - 16:00, Αίθουσα Πολυμέσων - Κτήριο Βιβλιοθήκης
ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΟΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝ-ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΗ-ΙΟΝΙΚΩΝ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΩΝ
Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Περιγραφή :

Στην παρούσα εργασία εξετάστηκε η δυνατότητα σχηματισμού και οι φυσικοχημικές ιδιότητες μικρογαλακτωμάτων με βάση το ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας μη-ιονικούς γαλακτωματοποιητές (Tween 20, 40, 60, 80, Span 20, 80), χωρίς την προσθήκη συν-επιφανειοδραστικής ουσίας

Λέξεις Κλειδιά:

Μικρογαλακτώματα, ελαιόλαδο, μη-ιονικοί γαλακτωματοποιητές, σταθερότητα, Tweens, Spans, διαγράμματα φάσης