Κωδικός Εργασίας: FD0311
Τρόφιμα
Παρασκευή, 24 Μαίου 2013, 14:00 - 16:00, Αίθουσα Πολυμέσων - Κτήριο Βιβλιοθήκης
ΜΙΚΡΟΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Περιγραφή :
Η τεχνική του μικροεγκλεισμού εφαρμόζεται σήμερα στη βιομηχανία τροφίμων για προϊόντα υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για τον εγλεισμό κάποιας ουσίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός αρωματικού/ βιοδραστικού συστατικού τροφίμου, σε ένα επικαλυπτικό υλικό βρώσιμο και τη δημιουργία μιας κάψουλας μικροσκοπικών διαστάσεων που ελευθερώνει το περιεχόμενό της υπό ελεγχόμενο ρυθμό και υπό ορισμένες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Λέξεις Κλειδιά:
εγκλεισμός, αρωματικά, βιοδραστικά συστατικά, χιτοζάνη, αραβικό κόμμι, άμυλο, μαλτοδεξτρίνη, λυοφιλίωση